Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Anasanat Dalı / bir numaralı atölye çalışmaları

Ana Sayfa + Kapsama Alanı + Künye 

mektuplar - izlenimler


From:
Ebru
Sent: Saturday, 11 Nov. 2004, 12:15:53 AM
To: avni@marmara.edu.tr
Subject:
eski mezundan avni hocaya selam

Sevgili hocam derginize bakınca size buradan selam söyleme isteği doğdu içimde Şu sayfalara bakınca bizleri ana kucağından ayırmışlar da uzaklara savurmuşlar gibi geliyor insana.ne güzel o atölyelerin tozlu havasını solumak. Yeni öğrenciler bol bol solusun ve kıymetini bilsinler orası ayrı bir alem. Sizleri seviyoruz ve özlemle anıyoruz.
Ebru Karasan
2000 mezunu ( meltem cumbul şovuna giderken grafik defterini kaybedip tekrar baştan başlattığınız öğrenciniz, bilmem hatırlar mısınız?)
 


From: Prof. Dr. Emin OZBAS [
mailto:eozbas@marmara.edu.tr]
Sent: Saturday, February 21, 2004 12:06 PM
To: avni@marmara.edu.tr
Subject: Re: Tesekkurler

Sevgili Hocam,
 
.... Bu gün odama çalışmağa gelince beni çok mutlu eden mesajınız ve eklerini okudum. Üniversiteye adim attığım andan itibaren, belki hiç bir şey beni bu kadar mutlu etmedi. Dil ile ilgili olsun, bilgi ile ilgili olsun......vb gibi diğer konularda olsun düşüncemle tıp a tıp örtüşen bir yazıya ömrüm boyunca hiç denk gelmedim. Sitenizi hep izleyeceğim
Bu gayretiniz için şükranlarımı sunarım. Sağ olun var olun.
Saygılarımla

Prof.Dr. Emin ÖZBAŞ

 
From: DENIZ AKSEN
To: avni@marmara.edu.tr
Sent:
Saturday, April 12, 2003 6:35 M

Sayın Hocam,

ders belgelikleriniz başta olmak üzere son derece zengin bir içeriğe sahip Web sitenizi onurlanarak dolaştım.
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Anasanat Dalı sizi bünyesinde barındırdığı için ne kadar gururlansa hakkıdır. Sanatını, düşünsel yapıtlarını, yazılarını ve dersliklerini Web'e sizin kadar özenle taşıyan bir üniversite sanat hocasına daha rastlamadım.
.....
Son olarak,
sitenize beni götüren referans bugün sizden gelen "SANAT ve BİLGİ  ...nisan 2003 sayı bir" başlıklı e-posta mesajıydı. SANAT ve BİLGİ isimli sanat ve plastik sanatlar dergisini Internet'te yayın hayatına başlattığınız için sizi ve diğer yayın kurulunu kutlar, bu dergiyi Internet'e taşıyarak okuyucularınızla paylaştığınız için teşekkür ederim.
...

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Deniz Aksen
Assist.Prof. of MIS
Koç University
Rumelifeneri Yolu, Sariyer 34450 ISTANBUL

 

From: "aydin sav" <amsav@superonline.com>
To: "avni" <avni@marmara.edu.tr>
Sent: Thursday,
March 06, 2003 3:13 PM
Subject: Re: TÜRKÇE

Sitenizi gördüm. Beğendim.
Toplum ve Üniversite sitesinin okur ve yazarlarındanım.
Dil ile ilgili tutumunuzu son derece olumludur.

Saygılarımla,

Prof. Dr.Aydın SAV

Marmara Üniversitesi
Tıp Fakültesi,
Patoloji Anabilim Dalı.

 
Haber Giriş Tarihi: 01.02.2003 16:46:01
Sanat Haber (kültür sanat portalı)
www.sanathaber.net

'ders BELGELİĞİ' bir eğitim sitesi ama orada çok değişik konular bulabilirsiniz. 'Sanat ve Şiddet' yazısında Prof.Selçuk Mülayim. 'İnsanın insana yaptığını sanat gizlemez, bazen bütün abartısıyla ortaya çıkarır' diyor.
    'ders BELGELİĞİ', internet üzerinde yayınlanan bir dergi/kitap.
    H. Avni Öztopçu'nun öğrencileri için hazırladığı ders notlarını ve öğrencilere ulaştırmak istediği yazıları, görselleri içeriyor.
    Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Anasanat Dalı çalışmaları var bu sitede ama sadece bu kadar değil. Çok daha fazlası var. Okunacak, düşünecek ve bir eğitim kurumunun nasıl olması gerektiği konusunda Türkiye'ye örnek olacak, yeni teknolojileri sonuna kadar kullanan ve çalışma ile hedefi birleştiren bir yayın.
    'ders BELGELİĞİ'nde yer alan ve sanathaber.net'in konusuna giren 'Sanat ve Şiddet' konulu çalışmadan bir bölüm yansıtmak istedik. Yazan: Prof.Dr. Selçuk Mülayim "Şiddet'in Sanatsal Bildirisi" Sanatın binlerce yıllık tarihi, tekdüze bildirilerle yürüyüp gelen bir mahkeme zaptı veya bir resimli roman olmaktan çok; insan eğilimlerinin sonsuz çeşitliliğini özümlemiş bir dildir....

 
Web’de kültür sanat

Kim haklı - kimin hakkı?

     A. TANSUĞ:

“Fathom”... “Doğruluğu belgeli” bilgi ağı ve bir uzaktan-öğrenme merkezi. Dünyanın önde gelen üniversiteleri, araştırma kurumları, kütüphaneleri ve müzelerinden oluşan bir konsorsiyum tarafından kurulmuş. Sanat, teknoloji, mühendislik, iş dünyası, ekonomi, hukuk ve politika, bilim ve doğa, dünya olayları, tarih ve toplum gibi bölümlerde şunları buluyorsunuz:

· Üye kuruluşların öğretim üyeleri, araştırmacıları (ki, birisi Türkiye’ye yabancı olmayan bir isim; Deniz Kandiyoti) ve küratörleri tarafından sunulan konferanslar, söyleşiler, makaleler, gösteri ve sergiler,
· Araştırma konuları ve tüm disiplinleri kapsayan kaynak içeriği,
· “İz sürme”. Aranan bilgi kaynaklarını konusuna göre tematik olarak birbiriyle ilintilendirerek çeşitlendiren, bir görsel sunum, bilgi tasarımı yöntemi.
· “Online” kurslar,
· Kitaplar ve diğer eğitim ürünleri.
Fathom’a üye olmak ücretsiz. Kaynaklardan yararlanmak paralı. Zaten site tasarımında Amazon’un da parmağı var; seçtiğiniz ürünü, “sepetinize” atıp, tıkır tıkır parasını ödüyorsunuz. Özellikle güncel içerik ve kredili kurslar paralı. Bununla birlikte Fathom’da ücretsiz seminerler, kısa süreli kurslar ve ucuz eğitim malzemeleri bulmak mümkün. Örneğin, kolayca kopyalanan müzik ve görüntü ürünleri üzerindeki hakların, internet kullanıcısını engellemeden korunmasına ilişkin “Fikri Mülkiyet: Kim haklı veya kimin hakkı?” başlıklı, ama 2000 yılında yapılmış panelin kayıtları bedava. . Fathom, internet vatandaşlarının bilgiye erişim hakkının bedelini böyle dengeliyor. Bir tür “seri sonu” yaklaşımı...

Şimdi de bizden bir örnek, bir bilgi-belge merkezi öntipi: Marmara Üniversitesi öğretim üyesi H. Avni Öztopçu’nun hazırladığı “Ders BELGELİĞİ” . Kendi resim sergileriyle başlattığı çalışmayı, öğrencileri de yararlansın diye, “sanat - felsefe - eğitim - toplum – belgelik” başlıkları altında bir ağa dönüştüren Öztopçu’dan başka bu girişimin arkasında kimse yok. Fikri mülkiyet hakkının bedeli mi? Lafı mı olur canım? O öğrencinin doğal hakkı. Ha, bir yükümlülük var; “Ağaç dikmek”. Özellikle mezun olup giden öğrenciler, gittikleri yerlere birer ağaç dikmekle yükümlü . Dikilen ağaçlar, sitenin "Belgelik Ağaçları" bölümünden izleniyor.

İşte bilgi çağının “hakim çelişkisi”ne ilişkin bazı sorular: Yeni üretim araçlarının asıl “malik”leri kim? Bilgiye ulaşmak artık bir “insan hakkı” ise kimler haklı? Ya bilgiyi üretenin hakkı?

Yayın: 7 Şubat, 2002, Perşembe, Milliyet Kültür Sanat Eki


From: avniye.tansug [mailto:avniye.tansug@tansug.com]
Sent:
Thursday, January 31, 2002 1:22 PM
To: Avni Öztopcu
Subject: Muhteşem!

Sayın Öztopçu,
Ellerinize sağlık. Internet'e taşıdıklarınız tek kelime ile "Muhteşem".
Önümüzdeki hafta artık adreslere geçeceğim ve "nereden başlasam" diye düşünüp dururken, tam aradığım gibi bir kaynağı siz gönderdiniz. Sağolun. Daha önceki yazıları okuduysanız, ( www.webdekultursanat.com 'da var) benim hedef kitlem, interneti "snobe eden" aydınlar öncelikle. Onları bu konuya çekmeye ve birikimlerini aktarmaya "tahrik etmeye"! çalışıyorum. Bunun önemi aslında gençlerin "nitelikli içerik" bulmasına yardımcı olmakta... Bu bağlamda siz nasıl bu kadar kapsamlı, sistemli, teknik ve estetik açıdan özenli... çalışmaları gerçekleştirdiniz? Bu çalışmadan kimler nasıl yararlanıyor, aldığınız "geri-tepkiler" nasıl? gibi sorulara karşılık olacak bir iki cümle bana iletirseniz, mesajınızı ben de okurlara iletmek isterim.
Saygıyla.

Avniye TANSUG
Not: Ben aynı zamanda ÇEKÜL Vakfı'na (www.cekul.blogspot.com ) da iletişim
işlerinde yardım ediyorum, o "Belgelik Ağaçları" projenizde ÇEKÜL'ün 7 Ağaç Kampanyası ile belki bir işbirliği yapabiliriz...


From: Kadri Yamaç [mailto:kyamac@superonline.com]
Sent:
Sunday, August 12, 2001 3:48 AM

To: avni@marmara.edu.tr
Subject: merhaba.ve tebrikler.

Avni Bey,

Merhaba

Hangi rastlantı internetten de olsa tanışmamıza vesile oldu bilemiyorum, ama o rastlantıya teşekkür ediyorum.

Yolladığınız adresleri ziyaret ettim. Hiç abartmasız söyleyeyim, özellikle Ders Belgeliği sayfanız beni çok etkiledi. Tebrik ediyorum. Büyük emek ve beyin verilmiş. O sayfayı mutlaka aralıklarla ziyaret edeceğim. Dün aksam üzeri yarim saate yakın zamanımı ayırdım o sayfaya.

Sizin sayfanızdaki konuları görünce güzel sanatlarla uğraşan akademisyenleri kesinlikle hiç tanımadığımı düşündüm. Bu alandaki akademisyenlerin bilim, felsefe , dil gibi konularda bu derece yoğunlaşmış olmaları büyük zevk verdi bana. Bu konudaki cehaletim için kendime de kızdım. Ben sizin disiplini sanki tamamen sanatsal olayların içine kapanmış kişiler gibi düşünüyor muşum demek ki.

Biz de Universite ve Toplum dergisini çıkartırken olabildiğince nitelikli bir dergi hazırlamayı planladık. Bakalım ne kadar destek bulacağız?

Dergimizin Eylül sayısında Dil ile ilgili bir yazı var. Türkçe'yi işgal eden İngilizce sözcüklerle ilgili kısa bir yazı. Sizin Ders Belgeliği'nde de Dil üzerine bir yazı gördüm. Yazı sanırım size ait.Eğer isterseniz bu yazınızı dergimizin 2. sayısında yayınlamak bizim için çok keyifli olacak.

Tanıştığımıza çok memnun oldum
Tüm çalışmalarınızda basarılar diliyorum
Saygılarımla.

Kadri Yamac

 


From: Kutlu MERiH [mailto:posta@merih.net]
Sent: Monday, March 18, 2002 1:06 PM
To: Avni Öztopcu
Subject: Re: -sanat - felsefe - egitim - toplum - belgelik

AKIL, BILGI, BILGELIK VE KULTUR ILE YOGURULMUS SITENIZI KEYIF ALARAK IZLEDIM.
CABANIZIN VE EMEGINIZIN DEGERININ OLCULEMEZ OLDUGUNU DUSUNUYORUM. OVGULERIMI LUTFEN KABUL EDINIZ.
MENGUSOGLU HOCANIN TARIH VE TARIHSIZLIK YAZISI TAM ZAMANINDA VE TAM ARADIGIM BELGE OLARAK ULASTI, ONU MERIH SITESINDE DEGERLENDIRECEGIM TEKRAR TESEKKUR EDIYORUM.
ESENLIKLER,

KUTLU MERIH


From: avniye.tansug [mailto:avniye.tansug@tansug.com]
Sent:
Thursday, January 31, 2002 1:22 PM
To: Avni Öztopcu
Subject: Muhteşem!

Sayın Öztopçu,
Ellerinize sağlık. Internet'e taşıdıklarınız tek kelime ile "Muhteşem".
Önümüzdeki hafta artık adreslere geçeceğim ve "nereden başlasam" diye düşünüp dururken, tam aradığım gibi bir kaynağı siz gönderdiniz. Sağolun. Daha önceki yazıları okuduysanız, (www.webdekultursanat.com 'da var) benim hedef kitlem, interneti "snobe eden" aydınlar öncelikle. Onları bu konuya çekmeye ve birikimlerini aktarmaya "tahrik etmeye"! çalışıyorum. Bunun önemi aslında gençlerin "nitelikli içerik" bulmasına yardımcı olmakta... Bu bağlamda siz nasıl bu kadar kapsamlı, sistemli, teknik ve estetik açıdan özenli... çalışmaları gerçekleştirdiniz? Bu çalışmadan kimler nasıl yararlanıyor, aldığınız "geri-tepkiler" nasıl? gibi sorulara karşılık olacak bir iki cümle bana iletirseniz, mesajınızı ben de okurlara iletmek isterim.
Saygıyla.

A. TANSUG
Not: Ben aynı zamanda ÇEKÜL Vakfı'na ( www.cekul.blogspot.com ) da iletişim
işlerinde yardım ediyorum, o "Belgelik Ağaçları" projenizde ÇEKÜL'ün 7 Ağaç Kampanyası ile belki bir işbirliği yapabiliriz...


From: Kitap Editor [mailto:kitap@turkiyeonline.net]
Sent: Thursday, March 14, 2002 1:40 PM
To: Avni Öztopcu
Subject: Re: -sanat - felsefe - egitim - toplum - belgelik


Sayın Avni Öztopçu;
Hazırladığınız siteleri keyifle gezdim. Bir kaç küçük sorun dışında bence
gayet profesyonel tasarlanmış, kullanıcının ilgisini sitede tutma kabiliyetine sahip siteler. Eleştirmek pek de bana düşmez (ne de olsa kitap editörüyüm!) ama kısa ve belirgin kategori başlıkları kullanıp yazıların puntosunu biraz (14/ Times New Roman en okunaklısı) büyütürseniz daha rahat izlenebilir duruma gelecekler. Arşiviniz için tüm başlıkları sayfaya sıralamak yerine "diğer yazılar için" benzeri bir yazı koyup arama çubuğundan link vermek sayfadaki kalabalık görüntüyü rahatlacaktır. İçerik çok güzel, elinize sağlık. Eğer isterseniz sitemizde "özel dosya" bölümünde incelemelerinizi yayınlamak bizi mutlu eder.
Saygılar, kolay gelsin...

Filiz Ülgüt
TurkiyeOnLine Kitap Bölümü İçerik Editörü
http://www.turkiyeonline.com/kitap/

 ...  belgelik 9.sayıda yazılar listesinde adımı ve yazımı gördüm bu beni çok mutlu etti. Yakın bir zamanda belgeliğe kardeş bir dergi geliyor. Adı SANAT GÜNLÜĞÜ kardeş diyorum belgelik gibi bir tasarıma sahip. Çalıştığım lisedeki sanat sever öğrencilerimle çıkarıyoruz. İlk sayısını mutlaka size ileteceğim. Eleştirilerinize ihtiyacım olacak. Bu arada yeni bir yıla giriyoruz. Yeni bir yılın size ve ders belgeliği çalışanlarına başarı ve mutluluk getirmesini dilerim...
.......
Gökhan Gümülcine

From: gökhan gümülcine [mailto:ggumulcine@yahoo.com]
Sent: Monday, December 31, 2001 3:36 PM
To: Avni_Öztopcu
Subject: MERHABAAAAAALAAAAR..........R


Siteniz amacına uygun, profesyonelce hazırlanmış...
"Ders Belgeliği"nin ise sanat kültürü ve bilinci açısından çok önemli bir
kaynak olduğunu düşünüyorum. Açılabilen yazıları bilgisayarıma kaydettim,
derginin bundan sonraki sayılarına da ulaşmak isterim.
Bu güzel, sanat dolu sitenizi ve de yapıtlarınızı benimle paylaştığınız için
teşekkür ederim.
Saygılarımla
Filiz Berk Doğutürk


To: <canipdoguturk@hotmail.com>
Subject: sanat - egitim -
Date: Mon, 6 Aug 2001 20:59:39 +0300


öncelikle böyle güzel sayfalar hazirlayip benim gibi mezun ve okuldan uzak ögrencilerinize hem sizden hemde birbirlerinden haberler ulastirdiginiz için sizlere tesekkür ederim.  Ben su anda ........  grafikerlik  yapmaktayim. ders belgeligi sayfalarinizida inceledim içerik olarak çok güzel........ elif@dogayayin.com
Elif Cankan

13.01.2001 00:56 elif cankan  
13.01.2001 00:56 


Hocam Merhaba,, Ben sizin '98 Tekstil mezunu ogrencilerinizden Seda Ozturk.
Evlenip Amerika'ya gelmistim. Burada gecen ay ozel bir ilk-orta okulda resim ogretmenligine basladim, cok zevkli geciyor. Ayrica arada yagli boya calismalarida yapiyorum.
"Mektuplariniz" basligi altinda mailimi yollamaya calistim ama olmadi. Aylik dergi cikariyor musunuz hala? Arada ilgilendigim konularda sizlere katilmak isterim. Umarim basarili bir ogretim yili geciriyorsunuzdur. Saygilarimla,
Seda Gokcen


09.11.2000 06:45  sedagokcen@hotmail.com


...  su an chicago'dan yaziyorum burada arkadaslarimin yanindayim yaklasik 10 gundur burdayim  .. yakinda kanada'ya gecicem ...
dersbelgeligi kapsamindaki butun arkadaslara cok selamlar (hala devam ediyorsa)..... iyi bir sene gecirmenizi dilerim
Yunus USLU
(95-96)............28.09.2000 23:2

haberleriniz, izlenimleriniz için ...
1letişim - contact